DENTAL-HRSTIC.COM
Header
DENTAL-HRSTIC.COM
Header
DENTAL-HRSTIC.COM
Header

Protetika

Protetikom poboljšavamo funkciju i estetski izgled zuba, a samim time poboljšavamo kvalitetu vašeg  života.

Dijelimo ju na mobilnu i fiksu.

Mobilna:

–      akrilatne proteze

–      Wironit proteze

Kombinirani radovi ( kombinacija proteze i mostova)

Proteze na implantatima

 

Fiksna protetika

Protetika

Protetika

Naziva se tako jer su radovi fiksno cementirani na zubima.

Kod fiksnih protetskih radova potrebno je brusiti zube na određeni način ili se fiksni protetski radovi mogu izraditi na implantatima.

Postoje metalno-keramičke krune, keramika na zlatu, keramika na cirkonu, bezmetalna keramika, keramičke ljuskice ( Veneers).

Ljuskice su estetski nadomjestak koji se koristi za korekciju izgleda zuba. Izrađene su od čiste keramike i prekrivaju samo prednju plohu zuba te se na taj način maksimalno sačuva zdravo zubno tkivo. Koriste se za promjenu veličine zuba, smanjivanje razmaka među zubima te kod prekrivanja nekih promjena boja na zubima.

Cirkon je suvremeni materijal koji se koji se sve više koristi kao zamjena za metal jer daje prirodniji izgled zubima.

Cirkonski elementi izrađuju se posebnom tehnologijom CAD/CAM

Protetika na implantatima

Na ovaj način se rješava nedostatak jednog zuba,više zuba ili potpuno bezube čeljusti.

Ako ima dovoljno kosti, u bezubu čeljust se može staviti 6-8 implantata i na njih se napravi keramički most koji je fiksno cementiran.

Ako nema dovoljno kosti, moguće je staviti 2-4 implantata na kojima se izrađuje proteza koja na taj način ima izvrsnu stabilnost.

Bezmetalne krune

To su potpune keramičke krune kojima se postiže vrhunska estetika.Upotrebljavaju se za prekrivanje prednjih zuba a pritom se brusi cijela površina zuba u vrlo tankom sloju.

Inlay/Onlay

To je vrsta keramičkog ispuna koja se izrađuje na temelju otiska u laboratoriju  u svrhu postizanja vrhunske preciznosti i estetike.

Postoji mogućnost izrada specijalnih udaga koje se rade u laboratoriju po otisku u svrhu rasterećenje zuba, parodonta i čeljusnih zglobova kod bruksizma.