DENTAL-HRSTIC.COM
Header
DENTAL-HRSTIC.COM
Header
DENTAL-HRSTIC.COM
Header

Oralna kirurgija

–      implantologija

–      vađenje impaktiranih umnjaka

–      operacije granuloma i cista

–      augmentacija čeljusnih grebena

–      sinus lifting

–      komplicirana vađenja

Implantologija:

Dentalni implantat je cilindar od titana koji se usadi u čeljust te ima funkciju korijena zuba.

Postupak postavljanja implantata  je potpuno bezbolan,izvodi se pod lokalnom anestezijom. Posebnim svrdlima se preparira kost da se može umetnuti implantat odgovarajuće veličine. Tkivo se sašije i ostavi nekoliko mjeseci da dođe do sraštavanja implantata s okolnom kosti.

Nakon nekoliko mjeseci implantat se otvara i može se nastaviti sa protetskim radom.

Implantati mogu poslužiti za zbrinjavanje jednog zuba, više zuba ili bezubne čeljusti.

Postoje kontraindikacije za postavljanje implantata kod neliječenih kroničnih bolesti i kod ljudi koji ne održavaju dobru oralnu higijenu

oralna kirurgija

oralna kirurgija

Vađenje impaktiranih umnjaka: termin impaktirani zub označava zub koji nije nikao zato sto mu je taj isti put na neki način bio blokiran preprekom. Kod vađenja takvog zuba potrebno otvoriti aleveolarnu kost, izvaditi umnjak te sašiti koncem gingivu. Zahvat se odvija pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolan.

 

Operacije granuloma i cista

Augmentacija čeljusnih grebena se izvodi kod onih pacijenata koji nemaju dovoljnu širinu i volumen alveolarne kosti da bi se mogli stavljati implantati. Zahvat se izvodi na način da se otvara alveolarna kost te zapunjava prazan prostor umjetnom kosti nakon čega se sve obloži posebnim membranama i ostavi nekoliko mjeseci da se stvori nova kost.

Sinus lifting ili podizanje ruba sinusa je zahvat koji se provodi pod lokalnom anestezijom i tiče se gornje čeljusti. Naime ovim zahvatom podižemo donji rub sinusa na način da dobijemo više mjesta za postavljanje implantata.